Butonların şeklini değiştirmek

internet - 15.09.2005 09:32
Toolbars menüsü açıkken değiştirmek istediğimiz butona mosenin sağ tuşuyla tıklarsak ekranın sağ alt köşesinde Bu menüdeki "Name:" imleci butonun üzerinde bekletiğimiz zaman görünen adını, "Help:" yine imleci butonun üzerinde beklettiğimiz zaman sol alt köşede çıkan yardım mesajını "Macro:" kısmı ise komutun işleyişi ile ilgili bilgileri içerir. Macro kısmında değişiklilik yapmamanızı tavsiye ederim. Herhangi bir değişiklik Autocad inizin eskisi gibi düzgün çalışamamasına sebep olabilir!.

Menünün Button Icon bölümündeki mevcut buton şekillerinden seçim yapabilir, veya Edit e tıklayarak çıkan menüdeki çok basit resim editörünü kullanarak istediğimiz şekli oluştururuz. Şekli tamamladığımızda Save' ye tıkladıktan sonra Close ile çıkarız. Bütün bu değişiklikleri yaptıktan sonra Button Properties menüsündeki Apply tuşu ile yaptığımız değişikliklerin uygulanmasını sağlarız. Artık butonumuz bizim istediğimiz adı taşır, bizim istediğimiz yardım mesajını gösterir ve bizim istediğimiz şekildedir.

Yazar: internet
İçerik:
Tag: butonlarin seklini degistirmek toolbars macro

Yorumlar :
guleryuz_sht   23.09.2008 11:35 #9122  

tam açıklayıcı olmadığını düşünüyorum biraz daha anlaşılır bir şekilde yazılırsa AutoCAD kullanıcıları için daha faydalı olacağına inanıyorum

Copyright © 2004-2022 SQL: 0.062 saniye - Sorgu: 41 - Ortalama: 0.00151 saniye