CAD Standartları
AutoCAD 2000 ve üstü
cizimokulu.com - 23.02.2005 18:04
Çizim standartlarının belirlenmesi ve bu standartlara tüm kullanıcılar tarafından uyulması, çizimleri paylaşanlar açısından büyük önem taşır. AutoCAD 2002 ile gelen yeni bir işlevle birlikte kullanıcılar, çizimlerin standartlarına uyup uymadığını kolaylıkla kontrol edebiliyorlar. Bu yeni özelliği kullanmak için aşağıdaki aşamaları uygulamak yeterli olacaktır:
  • Layer sistemi, ölçülendirme stilleri, yazı stilleri gibi çizim standartlarının oluşturulduğu bir çizimi seçin veya oluşturun. Daha sonra SAVEAS komutunu kullanarak çizimi DWS dosyası olarak saklayın. Artık standartlarınızın tutulduğu dosyanız oluşmuş durumda. Standartları içeren dosyayı oluşturduktan sonra çizimlerinizin bu standartlara uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Standartlarını kontrol etmek istediğiniz dosyayı açtıktan sonra, Tools/CAD Standarts/Configure menüsünden açılan pencerede standartlarınızı içeren DWS dosyasını ekleyin. "Check Standarts" butonuna tıkladığınızda AutoCAD iki dosyayı karşılaştıracak ve farklılıklar varsa raporlayacaktır. Seçeneklerden farklı olanı düzeltmesini (sizin belirlediğiniz dosyaya göre), farklılığı şimdilik göz önünde bulundurmamasını veya farklılığı bundan sonra hiç gözönünde bulundurmamasını seçebilirsiniz. Eğer düzeltme yapmasını isterseniz çizimizde bulunan tüm standartlar düzeltilecektir. (Şekil 1)

    Şekil1: Dosyalarınızın standartlara uyup uymadığını kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

  • AutoCAD 2002 ile birlikte gelen Katman Dönüştürücü (Layer Translator) ile çizimlerinizdeki katmanları da standartlaştırabilirsiniz. Tools/CAD Standarts/Layer Translator menüsünden ulaştığınız bu işlev özellikle başka CAD sistemlerini kullananlardan gelen çizimleri kullanırken işinize yarayacaktır. Gelen çizimleri katman düzenlemeleri ile birlikte alarak kendi katman standartlarınıza kolaylıkla dönüştürebilirsiniz. (Şekil 2)

    Şekil2: Katman düzenlemelerini “Layer Translator” ile standartlarınıza uydurabilirsiniz.

Yazar: cizimokulu.com
İçerik:
Tag: cizim standarlari, cad standartlari, autocad 2002 ve üstü

Yorumlar :
doğu   23.09.2007 18:46 #5713  

çok saol.

ssimanov   25.01.2007 11:35 #2005  

valla harika oldu. biz bu işler için saatlerce uğraşıyorduk.çok sağol.

Copyright © 2004-2022 SQL: 0.061 saniye - Sorgu: 39 - Ortalama: 0.00155 saniye