04.06.2007 11:12    

selimsoysal
Arkadaşlar ben yokken siz neler yapmışsınız böyle yaaa...
Bana diyecek pek birşey kalmamış :(

Arkadaşlar axemthermofloor çok güzel özetlemiş.Yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan boruları ve yalıtım malzemelerini iyi seçmemiz gerekmektedir.
Bana kalırsa en iyi ısıtma sistemlerinden birisidir, önemli olan mühendisliği ortaya koyabilmektir.
Arakadaşlarım penceredeki kayıplardan dolayı şüpheli olduklarını belirtmişler.Bizzat kendimin hesabı projesi ve uygulamasını yaptığım uygulamalar var ve sadece şunu söyleyebilirim şu güne kadar bir sıkıntı yaşanmamıştır. Yapılan uygulamayı kısaca size özetlemek istiyorum.
il ankara -12 yapılan yer incek ve inanılmaz bir salonu olan bir villa incek ve ankaraya en tepeden bakıyor yaklaşık 500 mt bahçesi olan özel bir malikane Salonun %85 i cam sadece mazaraya yönelik bir mekan ve yerden ısıtma modülasyon 5 olmak kaydıyla yapıldı.hesaplar ancak buna müsade etti. Bilindiği üzere mod5 i uygulamak çok zordur dönüşlerde kafalarda sarkma olur ve 7,5 cm ye tekbül gelir bu yüzden önemli olan sadece hesapta değil yerden ısıtma borusunun döşenme mantığı ve borunun geçecehi hattı iyi dizayn etmemiz gerekir. Böyle bir mekanı yanlıuş hatırlamıyorsam 6-7 top ısıtma borusu ile ısı ihtiyacı karşılanmıştır, bugüne kadar da bir sıkıntı yaşanmamıştır.

Günümüzde devamlı gelişen mekanik sistemlere hergeçen gün yenileri eklenmektedir.Bilindiği gibi elektrikli yerden ısıtma sistemleri şu anda uygulanmaktadır.Çatı oluk ısıtmaları garaş girişlerinde buzlanmayı önleyene kadar geliştirilmiş sistemlerdir.Bizde kendimizi geliştirerek bu tarz uygulamalarada el atmalıyız.Bu tarz uygulamalarıda araştırmak ve uygulamak gerekir. 2004 yılında elketrikle hamam ısıtması yaptık ve bu uygulamalarda yerden ısıtma sistemlerin geleceğe yönelik gelişmelerinden bazılarıdır.

Devamlı ileriye yönelik araştırmacı ve uygulamacı olmalıyız.

13.06.2007 08:35    

erhan38
Herkese merhaba. Bir tekstil firmasında klima kazan bakım şefi olarak kısa bir süre önce göreve başladım,tabi ki çok eksiklerim var özellikle tekstil sektöründe bu konuda çalışan arkadaşlarla bilgi alış verişi yapmak isterim.
Daha önce bir güneş enerjisi firmasında endüstriyel projeler sorumlusu olarak 6 ay kadar çalıştım.Dolayısıyla güneş enerjisi projeleri ile ilgili de elimden geldiğince bilgi paylaşımı yapabilirim.
Güneş enerjisi sistemleri 60-50 gibi dar bir sıcaklık aralığında çalışan sistemlerdir,dolayısıyla pratikte uygulamamakla beraber teorik olarak özellikle soğuk bölgelerde ısınma amaçlı kullanılmasının çok verimli olacağını sanmıyorum.Ayrıca arkadaşımızın bahsettiği soğuk havalarda rezistansı devreye sokma işlemi için çok iyi bir otomatik kontrol sistemi kurmak gereklidir.Aslında sıcak su tesisatlarının verimi de büyük ölçüde otomatik kontrol sisteminin iyi tasarlanmasına bağlıdır.
Benim önerim sıcak su veya mekan ısıtması için çift serpantinli boylerler vasıtasıyla (özellikle bakır serpantinli) güneş enerjisi ile ikinci bir ısıtma kaynağı (kombi,kazan vb.) kış aylarında güneşin yeterli olduğu zamanlarda kazanı kapatan veya güneş yetersizken kazanı açan otomatik kontrol sistemi vasıtasıyla verimli bir sistem kurulabilir.
Ayrıca unutulmamalıdır ki kış aylarında güneşin olmasından ziyade dış hava sıcaklığı önemlidir.Çoğu insan güneş var neden sistem ısıtmıyor diye düşünür fakat güneş kollektörlerindeki ısı kaybı %80-90 kollektör camından olur dolayısıyla dış hava sıcaklığı çok önemlidir.
Herkese iyi çalışmalar,tekstilci arkadaşların yardımlarını bekliyorum

Makine Mühendisi

30.07.2007 13:55    

erkanarslan0101
slm arkadaslar ben iklimlendirme soğutma bölümünün 1, sınıfını yeni bitirdim stajımı iklimsada yapmaktayım.fakat autocadi öğrenmeye calısıyorumn cesitli kitaplarla bayağı birseyler yapmaya basladım fakat proje bulamıyorum bana ilk baslayanlar için kendi bölümümle ilgili bir proje gönderirseniz cok sevinirim.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER






BU SAYFAYI HAZIRLAYAN ARKADASLARA COK TEŞEKKÜR EDERİM.ÇOK GÜZEL OLMUŞ

19.10.2007 18:59    

fatih007
slm arkd. ben sıtede yenıyım ama mukemml bı forum olmus yapanların ellerıne saglık.......
akdenız ıklım. sogutma mezunuyum.....
bı sorum olcak caok arastırdım ama bulamdım bılen varsa bıı bılggııı
tesısat ınch boru capı ıle sogutma ınc boru capı arsındakı farkk

09.01.2008 09:59    

ayselsarituy
AXEM THERMOFLOOR ilk sayfada bulunan arkadaşım kitap adı sormuşsun.Benim takip ettiğim kitaplardan NURİ ÖZKUL ve HÜSEYİN BULGURCUNUN yayınları oldukca iyidir.Bİrde makine mühendislerinin yayınları oldukca iyi.Tavsiye ederim.

01.03.2008 17:23    

kmlylcn
herkese merhabalar bende aranıza yeni katılanlardanım gerçekten çok iyi bir grup kurulmuş burada güzel bir bilgi alışverişi var. Bende üni de okuyorum ve büyük bir iş merkezinin merkezi iklimlendirmesinin projelendirilmesi üzerine bitirme projesi aldım. Denizli de okuyorum iklimlendirme üzerine pek bilgim yok aslında örnek bir proje veya bilgi yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum...

10.12.2009 18:57    

gokan90
merkezi sistem güneş enerjisi hesabı konusunda yardımmcı olurmusunuz ödevim muğlanın bodrum ilçesinde nisan ayında 60 odalı bir otelin hem çizimi hemde hesabı

27.04.2010 14:18    

gorkantt
Bana soğuk hava depolarıyla ilgili geniş bilgi lazım işte soğuk hava deposu nedir neden kullanılır nerelerde kullanılır nelerden oluşur arıza ve bakımları nelerdir? bu konuda hazır bir sunum gerekiyor yardımcı olan arkadaşla aramızda başka bir meseleyide konuşuruz ;)

27.08.2010 08:37    

hasantursun
Arkadaşlar kolay gelsin,
Bu sistemlerin bayındırlık birim fiyatı ile keşfi nasıl yapılır. Bakır boru, gaz bbf da var ama. Klima santrali, kaset tipi klima pozu mevcutmu ben anlayaamdım. Bilgilendirirseniz seviniirm. iyi çalışmalar.

31.08.2010 08:22    

hasantursun
Halil Özçakır akkadaşım,
aşağıda belirtilen örnek bir VRF cihazı için hangi pozları yazabileceğimi belirtirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
22 HP DIŞ ÜNİTE
SOĞUTMA KAPASİTESİ:185.100 BTU/h
ISITMA KAPASİTESİ:222.200 BTU/h


İç ünite;
Soğutma Kapasitesi:16.300 BTU/h
Isıtma Kapasitesi:20.100 BTU/h
Üflemeli kaset tipi klima

31.08.2010 10:39    

halilozcakir
sitede -eminim sizde bakmışsınızdır- duvar tipi var kaset tipi yok, benim önerim bu cihazı satan firmaya danışmanız.mitsubishi ise klima plus

23.01.2011 22:41    

UGUR.1905
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım bu alanda sizlerle bilgi paylaşımı yapmak güzel olacak

05.03.2011 20:10    

cerkes
Arkadaslar bana bina iklimlendirme sistemi projesi lazım... bu konuda hicbir bilgim yok ve bitirme projesi olarak bana verildi... lütfen yardımlarınızı esirgemeyin..

Önceki Sayfa [1] [2] > 3 <
Copyright © 2004-2022 SQL: 1.402 saniye - Sorgu: 82 - Ortalama: 0.0171 saniye