Ağ Üzerinden Yayma (Deployement) Yöntemleri
AutoCAD 2004
cizimokulu.com - 09.11.2004 15:48
Ağ Üzerinden Yayma (Deployement) Yöntemleri AutoCAD’i ağ üzerinden yaymanın (AutoCAD’i istemci bilgisayarlara kurmanın) genel yöntemi, Ağ Kurulum Sihirbazını (Network Installation Wizard) kullanarak ağ paylaşımı yapmaktır. Yayma dizini yaratıldıktan sonra kullanıcılar, Ağ Kurulum Sihirbazının yayma dizinine yarattığı ve ağ kurulum bilgilerini içeren kısa yolu çalıştırarak kurulumu tamamlarlar.

Bu standart yönteme ek olarak, “MS Advertising”, “Scripting”, “Group Policy Objects (GPOs)”, “Microsoft System Management Server (SMS)” ve “Remote Installation Services (RIS)” yöntemleri de ağ üzerinden yaymada kullanılabilir.

AutoCAD’i yayma kurulumunu yaparken, kullanmayı düşündüğünüz lisans sunucu modelini ve AutoCAD kurulum tipini belirlemeniz gerekir. Bu yayma yöntemleri ile ilgili detaylı bilgi ve adım adım açıklamalar, Kurulum Kılavuzunda yer alır.

MS Advertising
“Advertising”, iş istasyonlarına yüklenmiş merkezi programa giriş izni sağlayan yöntemdir. Bu yöntemi kullanabilmek için, merkezi bilgisayarda yönetimsel bir simge yaratılır ve AutoCAD’in çalıştırılması düşünülen iş istasyonundan bu simge çift tıklanarak yükleme işlemi başlatılır. AutoCAD iş istasyonuna kurulur ve çalıştırılır.
Scripting
“Script”, kendi başına çalıştırılabilen komut veya komutlar grubudur. “Script”, “batch” dosyalarına benzer fakat daha esnektir. Kurulum “script”leri yazılımların tekil kullanıcılı versiyonlarını ağ üzerinde bir iş istasyonuna yüklemek için çok kullanışlıdır. “Script”ler, Service Pack’ler, eklentiler ve diğer dosyaların kurulumu için de kullanılabilir.

Microsoft Installer (MSI) teknolojisi ile yazılım kurulumları kolaylıkla gerçekleştirilir. Kullanıcının tek yapacağı işlem, “Script” dosyasını başlatmaktır.

Group Policy Objects (GPOs)
AutoCAD veya AutoCAD tabanlı yazılımları Ağ Kurulum Sihirbazı kullanılarak yaratılmış yayma dizininden “Group Policy Objects (GPOs)” kullanarak yükleyebilirsiniz. “Group Policy Objects” ile AutoCAD, Windows 2000 “Active Directory” çerçevesinde olan herhangi bir kullanıcıya veya bilgisayara yüklenebilir.
Microsoft System Management Server (SMS)
“Microsoft System Management Server (SMS)” ile, hedef bilgisayarlar yazılım dağıtılmadan evvel kontrol edilir ve değerlendirilir. Kontrol edilen donanım ve yazılımlar ile kurulum için gerekli olan sistem gereksinimlerinin karşılandığından emin olunur. Değerlendirme işlemi tanımlanmış kurallara göre yapılır.

SMS yöntemi ile, hangi bilgisayarların Autodesk yazılımlarının kurulumunu yapabileceklerini belirleyen kurallar belirlenir. Yamanın yönetimine yardım için, yapılan değerlendirmeler, gruplar şeklinde toplanır.

Autodesk yazılımını SMS yöntemiyle ağa yaymak için gerekli olan yönetimsel kurulum simgesini Ağ Kurulum Sihirbazını kullanarak yaratmak gerekir. Aynı zamanda istemcilere SMS yöntemi ile AutoCAD kurulumu yapmak için gerekli olan dosyaları ve açıklamaları içeren paket de yaratılır.

Remote Installation Services (RIS)
“Microsoft Remote Installation Services (RIS)” ile, her bilgisayara kurulum ve konfigürasyon esnasında fiziksel olarak bağlanmanıza gerek yoktur.

RIS, sisteme yeni eklenmiş bir iş istasyonunu kurmak veya varolan bir iş istasyonunu daha önceden belirlenmiş haline getirmek için işletim sistemi dosyalarını ve AutoCAD gibi uygulamaların dosyalarını içeren bir görüntü kullanır. RIS görüntüsü iş istasyonundaki bütün bilgileri kendi içeriğine göre yeniler. RIS görüntüsü sunucuda bulunur ve kullanıcı bilgisayarı başlatıldığında devreye girer.

RIS, Windows 2000 Server işletim sisteminin bir parçasıdır.

Yazar: cizimokulu.com
İçerik:
Tag:

Yorumlar :
Henüz yorum yapılmamış
Copyright © 2004-2022 SQL: 0.096 saniye - Sorgu: 33 - Ortalama: 0.00292 saniye