10.01.2007 08:45    

harunkilic
ARKADAŞIM;
AutoCAD programın full versiyon ise, şu programı çalıştırmayı dene.
19651-acadblock.rar

Çalışmazsa şunları yükle bir daha dene.
19651-vbrun60.rar

( AutoCADLT için bu program çalışmaz. )

10.01.2007 16:03    

poli
bu nasıl calısır bıraz ızah edersenız sevınırım tsk ler

26.01.2007 11:08    

harunkilic
Sn id arkadaşım;

Bu isteğine hiç kimsenin cevap yazamayacağını düşünüyorum, çünkü hiç bir şey anlatmamışsın.
Belki de ben anlayamıyorum.

Selam ve saygılar.

30.01.2007 23:10    

harunkilic
Yine bir şey anlamadım..,

ne bir referans noktadan, ne bir referans UCS'den bahsetmişsiniz; herhalde ulusal koordinat biçimindeki ifadenizle UCS - User Coordinate System-Kullanıcı Koordinat Sisteminden bahsediyorsunuz. Yerel koordinat dediğiniz de WCS-World Coordinate System-Dünya Koordinat Sistemi olsa gerek.
Türkçe AutoCAD hiç kullanmadım, belki bu tabirlerdeki farklı isimlendirme sadece kullanıcı olmamızdan-olabilmemizden kaynaklanıyor.

Bağlantısını verdiğim dosyaya bir göz atın; VB6.0 ile oluşturulmuş bir dosyadır;
19651-getacadcoord.rar

Bu dosyayı çalıştırmakta problem yaşarsanız, Programlama konu başlığında gereken doküman mevcuttur.

Kolay gelsin, selam ve saygılar.
Harun KILIÇ

05.02.2007 09:12    

poli
merhaba arkadaslar
banada bır lısp lazım belkıde her kesın kullanabilecegi bir sey olcak ama
blok ıcerısındekı sayıyı otomatık arttıracak ornegın blogu ıkıncı kez kopyala yapıstır yapınca sayı bır artacak sekılde attributas yazısı ıle eklenenlerden yanı degısken yazılı bloklar ıcın boyle bırsey olursa elektrık projelerınde lınyelemelerde mukemmel olur

şımdıden tskler

10.02.2007 11:06    

isasimsek
Selam arkadaşlar
3d Solid Çiziminde En, Boy, Derinlik Girip Aynı zamanda Blok adını Yazabileceğim lisp lazım
Bu konuda Çalışma yapan arkadaşlara Şimdiden teşekkürler

10.02.2007 12:10    

kosdak
ARKADAŞLAR KONI AÇINIMI HESABINI AUTOCD PROGLARINDA YAPABİLİRMİTİZ. YARDIMLARINIZI ACİLEN BEKLİYORUM.

10.02.2007 12:51    

neden09
arkadaşlar bana acil excell i autocad içerisine kopyaladıgımızda otocad içerisinde düzeltme yaptıgım zaman excell dagılıyor bunun bir lispini buradan temin etmiştim ama iş değişikligi nedeniyle su an elimde yok veya ona baska çözümler bilen arkadasların acil yardımlarına ihtiyacam var şimdiden tşk ediyorum


selam banada buna benzer bir lips gerekli ;

excelde yapmış olduğum tabloları ve gerlim düşümü hesaplamalarını - autocadde aktarmak istiyorum... özel yapıştır ile yaptığımızda her seferinde girmek zorunda kalıyorum... bunun için bir lips yazılabilir mi .... şimdiden çok teşşekkürler...

06.04.2007 09:03    

sanalexpress
meraba arkadaşlar ben bi lispe ihtiyacım var
quick select komutunun lispi var mı acaba
istediğm tam olrak şu aslında bi layera tıkladığımda o layerla çizilmiş tüm nesnelerin secilmesini istiyorum umarım yardım edecek arkadaslar vardır.

06.04.2007 09:12    

ehya
Kod:

(defun c:lys ()
(setq lys_ent (entsel "\nNesneyi seçiniz:"))
  (if (= lys_ent nil)
    (progn
      )
      (progn
(setq lys_tan (cdr (assoc 8 (entget (car lys_ent)))))
(setq lys_sec (ssget "x" (list (cons 8 lys_tan))))
(princ "\nSeçilen nesneleri PREVIOUS alt komutuyla çağırın:")))
  (princ))




yukarıdaki lispi boş bi txt dosyasına kopyalayın. dosyanın uzantısını LSP olarak değiştirin. Lispi yükleyin. Komutun ismi LYS

ehya (12.09.2008 20:41 GMT)

06.04.2007 11:44    

poli
Arkadaşlar bana çok özel lisp yada program lazım bile yada yapan varsa bana ya anlatsın yada bana yardımcı olsun bu hayat mayat meslesi çok ama çok önemli
1- Bloklar içinde attribute olarak yazdıktan sonra o blogu her kopyala yapıştırdan sonra onun için yazılan sayısal değeri bir artıracak aynısında bir ikinci olmayacak şekilde.
2- Bu bloklardan istediğim herhangi birini birbirine çizgi çizerek bağlayacak ve bunların arasındaki mesafeyi verecek
3- Bu blok noktaların ve birbirleri arasındaki mesafeyi verecek ve bunu excel yada autocad tablo olarak yansıtacak birşey.

Biliyorum ki istediğim büyü birşey ama bilen, elinde böyle birşey olan yada yapabilen varsa lütfen yardımcı olsun.

*** Autocad de özel çizimler için program yazmayı öğrenmek istiyorum bildiğiniz iyi bir yer varsa yardımcı olun şimdiden herkese teşekkürler...


Mesaj büyük harfle yazıldığından değiştirilmiştir...

ehya (05.06.2007 21:27 GMT)

07.04.2007 07:10    

bugraolcer
arkadaşlar bir sayfa vardı bu lisplerin yüklenmesiyle ilgili ben lisplerin devamlı olarak autocad de yüklü olmasını istiyorum ama sayfayı bulamadım ilgilenirseniz sevinirim

07.04.2007 07:12    

ehya
Appload komutunu çalıştır. Contents butonuna bas. Açılan tabloda Add butonuna basarak her zaman yüklenmesini istediğin lispleri ekle.

07.04.2007 10:38    

bugraolcer
ok thanx ehya

18.04.2007 19:34    

gncfb
arkadaslar bı papatyanın yapraklarını cızıp esıt bı sekılde sıralamak ıstıyorum bunun nası yapıldıgını anlatırsanız cok sevındırık olucam sımdıden tesekkur kolaylar gelsın.

18.04.2007 20:08    

ehya
çiçek için önce bi circle çiz. yaprak uzunluğu kadar daireyi offsetle. dairenin merkezinden düz bi çizgi çiz ve bu çizgiyi array ile yaprak sayısı kadar dairenin etrafında çevir. oluşan küçük alanlarda yaprakları pline komutu çiz ve bu çizdiğin yaprağı array komutu ile dairenin etrafında küçük alanların sayısı kadar çevir.

19.07.2007 09:19    

mersoy58
selam arkadaşlar.
Çizimde arc ve line lardan oluşan bir yol güzergahı olduğunu varsayalım.
bu güzergagı seçip istenilen aralıkta kilometre yazdıracak bir lisp arıyorum. yapabilen arkadaşlar varsa rica ediyorum.
netcad deki gibi güzergah seçilecek km aralığı verilecek (mesela 10 metre) kesit çizgisi boyu da istenebilir (mesela 5 metre )
güzergaha çizgi çizip km yazıcak...

mersoy58 (04.08.2007 14:33 GMT)

05.09.2007 09:32    

byilmaz66
iki farklı cizgiyi tıkladıgımızda pline haline getiren lsp varmıdır.??

05.09.2007 09:50    

ehya
Kod:

(defun c:pj ()
  (setq pj_sec (ssget (list (cons 0 "LINE"))))
  (if (= pj_sec nil)
    (progn
      (princ "\nNesne seçimi yok...")
    )
    (progn
      (command "pedit" (ssname pj_sec 0) "" "j" pj_sec "" "")
    )
  )
  (princ)
)

05.10.2007 23:13    

xkokarcax
ehya rica etsem aşağıdaki konuda anlattığım soruna yardımcı olabilirmisin. boru çapı verirken son nefesimi vermeden önce lütfen kurtarın beni ... :) :) :)




Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.



autolisp mekanik tesisat ısıtma ve soğutma için boru çapı verme


Linkler güncellenmiştir

admin (09.02.2009 22:05 GMT)

Önceki Sayfa [1] [2] [3] [4] > 5 < [6] [7] [8] [9] [10] [15] [20] [25] [30] [35] [40] [45] [50] [55] [60] [65] [70] [75] [80] [85] [90] [95] [100] Sonraki Sayfa
Copyright © 2004-2022 SQL: 1.182 saniye - Sorgu: 100 - Ortalama: 0.01182 saniye