Dinamik Blok (Dynamic Block)
Dinamik blok nasıl yapılır? How to make a dynamic block?
Bektas ALTINOK - 15.06.2006 18:30

Dinamik Blok


Dinamik bloklar tek bir blok üzerinden önceden tanımlanmış görünüş ve ölçülerin hızlı erişimini ve değişikliğini sağlayan araçlardır. Artık sık kullandığımız blokların farklı görünüş ve tiplerini yaratmamıza gerek kalmıyor.

Autocad design center dan kolaylıkla ulaşabileceğimiz bloklar farklı branş ve sitillerde hazırlamış durumda.

Örnek olarak spor araba bloğunu seçiyorum. Sürükle bırak yöntemi ile dosyama eklediğim bloğu seçtiğinizde bloğun kenarlarında yönlendirme butonları çıkacak. Bir ya da iki bazen bloğun özelliğine göre 3 ya da 4 adet de olabilir.

Butona bastığınzda aşağıdaki şekilde de görüldüğü gibi hen spor arabanın hem de diğer araba modellerine ait üç ayrı görünüş seçeneğine ulaşabiliyoruz..

Aynı şekilde cıvata, somun, kapı pencere detayı I profiller gibi sıklıkla kullanabileceğiniz örnekleri incelemenizi tavsiye ederim. Önceden bir cıvata ve somunun en az iki görünüşünü block yapmamız gerekirdi ve bazen de her ölçü için ayrı ayrı bloklar.

Dinamik bloklar ile artık bunlara gerek kalmıyor.

İyi çalışmalar;



Dynamic Block


Dynamic blocks are tools that provide quick access and change of predefined views and measures over a single block. Now we do not have to create different views and types of blocks we often use.

The blocks that we can easily reach from the Autocad design center are prepared in different branches and styles.
 
As an example, I choose a sports car block. When I select the block I have added to the file with drag-and-drop method, the navigation buttons will be on the edges of the block. One or two can sometimes be 3 or 4, depending on the block feature.

When you press the button, you can see three different views of the hen sports car as well as other car models, as you can see below.
 
I would also recommend you to look at examples that you can use as often as bolts, nuts, door windows, details, profiles. We need to block at least two views of a bolt and nut beforehand, and sometimes they block separately for each measure.

With dynamic blocks, these are no longer needed.
 
Good work;

Creared by ALTINOK
bektas001@hotmail.com

Yazar: Bektas ALTINOK
İçerik:
Tag: Dinamik, blok, nasıl, yapılır, How to make a dynamic block?

Yorumlar :
tasiyicicrow   07.01.2012 15:40 #14448  

bu konuyu biraz daha açarmısınız acaba nasıl oluşturacagız yoksa normal oluşturdugumuz bloklarda bu türdenmi acaba

teyleryan   09.01.2007 14:34 #1733  

DYNAMIC BLOK OLUSTURMAK ISTIYORUM ! KENDI OLUSTURDUGUM BENZER BLOKLARIDA DYNAMIC BLOK OLARAK YAPABILIRMIYIM ?

Copyright © 2004-2022 SQL: 0.055 saniye - Sorgu: 37 - Ortalama: 0.00149 saniye